logopsd-copyg" usemap="#image-maps-2014-11-16-143622" width="1100" />


Image Map

07-08-2013

TAG | You and make-up

Deze tag zag ik voorbij komen op de blog van Liza, en aangezien jullie het leuk vinden om te lezen wat voor makeup ik gebruik en ik zelf tags heel leuk vind om in te vullen, besloot ik ook deze tag te doen! In deze tag beantwoord ik 28 vragen die alles met beauty te maken hebben, dus lees mee!





Welke foundation gebruik je?
Op dit moment een mengeling van mijn 2B foundation met een bbcream van Catrice, omdat voor mijn huid foundation alleen te droog is. Waarom die combinatie? Het vormt een perfecte kleur en je ze allebei niet op je huid zitten, wat ik persoonlijk heel erg fijn vind! De Photofinish gebruik ik alleen samen met de bbcream als ik wat verkleurd ben en is door de bbcream niet zo droog, waardoor mijn huid niet te veel uitdroogt.

En welke concealer?
Op dit moment de Maybelline Pure Cover Mineral concealer. Erg fijn en heb ik gevonden in de bakken bij de Big Bazar. De dekking is amazing!

Weet je je ondertoon? 
Ja, ik heb een roze ondertoon! Net zoals Liza vind ik roze soms veel te roze. Ik mix daarom vaak een gele foundationtint met roze met elkaar, of een gele met een lichte huidskleur. Voor mij werkt dit echt heel goed!



Wat vind je van nepwimpers?
Ik heb er gemengde gevoelens bij. Ik vind van die opvallende, dikke, grote wimpers (met van die lelijke vormen, bah!) ontzettend nep staan, maar natuurlijke wimpers die meer volume hebben en veel haartjes, vind ik wel prachtig. Het lijkt dan net of die wimpers van jezelf zijn. Ik heb zelf nog nooit nepwimpers geprobeerd, want mij lijken ze niet prettig zitten.

Wist je dat je mascara na 3 maanden moet weggooien?
Ja! Alleen ben ik niet zo iemand die dat braaf doet na 3 maanden, want meestal blijven ze bij mij langer liggen.

Welke mascara gebruik je?
De Essence I ♥ Stage Crazy Volume mascara, love voor die mascara! Geeft ontzettend veel volume, brengt fijn aan, is zwart, separeert prachtig.. Die van mij komt al aan z'n einde, maar als deze echt op is koop ik weer een nieuwe. Ik vind hem echt heel fijn!



Sephora of MAC?
In Nederland hebben ze geen Sephora meer, dus zou ik voor MAC kiezen. Ik heb er dan wel 1 product van, maar alleen al om te kijken in de winkels met MAC producten vind ik al helemaal geweldig, haha! Al is Sephora ook wel heel erg leuk, ze hebben natuurlijk veel meer merken die ook heel erg leuk en aantrekkelijk zijn.

Heb je een MAC-Pro kaart?
Als ik eerlijk ben, had ik er nog nooit van gehoord. Ik heb het inmiddels wel opgezocht, maar de kaart is meer gericht voor de mensen die de make-up van MAC voor hun werk of studie nodig hebben. Met zo'n kaart betaal je elk jaar een bedrag, waardoor je kortingen krijgt op je aankopen. Dit geld voor bijvoorbeeld studenten (bijv. visagieopleidingen), schoonheidsspecialisten, hairstylisten, make-up artists, etc. Voor mij is het dus nog niet echt nodig, maar het zal misschien wel handig zijn wanneer ik aan een visagieopleiding ga beginnen!

Welke make-up tools gebruik je in je make-up routine? 
Een aantal kwasten uit mijn Zoeva bamboo set, met als foundation standaard de buffer. Ik vind de buffer zo geweldig!


Gebruik je een primer voor je oogleden?
Ja, altijd! Ik zou echt niet zonder kunnen, als ik dat niet doe zit al mijn oogschaduw in de lijntjes. Ik gebruik het alleen als ik oogschaduw draag, of course, maar dat draag ik eigenlijk nooit. Behalve als ik er zin in heb of tijd heb.

Wat is je favoriete oogschaduw? 
Ik ben dol op de Sleek paletten, de prijs-kwaliteit verhouding is zo goed! Je betaald er eigenlijk heel weinig voor in vergelijking wat je krijgt, de oogschaduws zijn namelijk ontzettend gepigmenteerd en werken gewoon heel goed. Ik vind het Naked 2 palette ook heel fijn!

Gebruik je een oogpotlood of een liquid liner? 
Verschilt een beetje, ik ben de laatste tijd weer in de weer met eyeliner en probeer iedere keer een manier te vinden zodat eyeliner me wel goed staat. Oogpotlood gebruik ik eigenlijk alleen om te tightlinen, niet op mijn waterlijn. Soms gebruik ik alleen een bruin oogpotloodje op mijn bovenste wimperrand. 

Hoe vaak prik je met oogpotlood in je oog?
Aangezien ik het bijna nooit draag, eigenlijk bijna nooit zo vaak! Maar af en toe nog wel eens met mijn mascara of met een wattenstaafje. 

Wat vind je van losse oogschaduw? 
Al dat gedoe, nee, ik ga liever voor vast! Dat stuiven van al die oogschaduw vind ik geen pretje en zorgt voor enorm veel troep.

Gebruik je minerale makeup? 
Er zitten toevallig een paar producten tussen die mineraal zijn! Zo is de concealer die ik op dit moment gebruik een mineraal product en is één van mijn Sleek product ook mineraal.

Wat is je favoriete lipstick?
Ik heb eigenlijk geen lipsticks in mijn stash, ai! Ik heb wel gewoon een aantal lipsticks met een sheer kleurtje, maar dat noem ik zelf niet echt een lipstick. Ik vind de Etos Colour Balm en de Catrice Sheer Lip Colour erg fijn. Maar nu ik deze vraag beantwoord, mag ik als beautyblogger wel eens een keer een lipstick aan gaan schaffen. Foei foei foei!

Wat is je favoriete blush?
Sleek Rose Gold, Benefit's Coralista en de Etos Blush Powder. Allemaal erg fijn en ik wissel ze alle 3 om de beurt af. 

Hou je van 'Drugstore Make-up'? 
Natuurlijk! 

Heb je er ooit aan gedacht om make-up lessen te volgen?
Ja, sterker nog, ik wil het gaan doen! Dat duurt dan wel nog wel 2 jaar, dan ben ik klaar en heb ik als het goed is mijn HAVO diploma binnen. Ik wil dan een kappersopleiding gaan doen of eerst een visagieopleiding, ik weet nog niet met welke ik ga beginnen. Ik wil ze in ieder geval apart gaan doen. 

Noem een make-up misdaad die je haat.
Stempel eyeliner. Ik heb er zelf soms ook nog eens last van en het is zo vervelend, aaargh! 

Houd je van kleurrijke make-up (lippen, blush, oogschaduw) of naturel kleuren? 
Ik vind het leuk om af en toe kleur te gebruiken, maar match het dan wel met naturel. Niet alles kleur, want dan wordt je net een kleurenbom. Naturel combineer ik dan weer met iets fels, zoals een felle lipkleur.

Welke beroemdheid heeft altijd mooie make-up? 
Selena Gomez en Lauren Conrad!


Als je het huis uit kon gaan met maar een make-up product op, wat zou het dan zijn? 
Jullie hebben het vast al kunnen raden, Sharon kan niet zonder mascara! Ga ik naar iets heen waar ik niet specifiek makeup voor op moet doen, dan doe ik alsnog mascara op. It's my holy grail!

Kan je het huis uit zonder makeup? 
Ik kan het wel hoor, ik heb er verder geen problemen mee. Als het moet heb ik er echt geen moeite mee, maar ik zou toch gewoon mascara opdoen. Ik voel me er gewoon heel prettig bij dat ik toch nog iets draag en mascara doet gewoon ontzettend veel voor mij.

Vind je jezelf er goed uitzien zonder make-up?
Ik voel me mooier en zelfverzekerder met make-up, maar het is niet dat ik niet in de spiegel durf te kijken als ik niets op heb.

Wat vind jij het beste make-up merk? 
Catrice, Essence, MAC, Sleek en Maybelline. 

Wat vind jij van make-up?
Ik vind het zo leuk! Leuk om er mee bezig te zijn en telkens weer iets anders proberen. En als het niet mooi is, haal je het er weer af. Maar deze vraag had ik eigenlijk niet eens hoeven te beantwoorden!





Dit was de tag! Ik kende de tag zelf nog niet, totdat ik deze dus op de blog van Liza tegenkwam. Neem 'm over, want daar is een tag ook voor bedoeld! Alle foto's die ik heb gebruikt komen van weheartit, om weg bij te zwijmelen gewoon!

Wat hebben jij en make-up gemeen? 
Liefs, 
Sharon.

8 opmerkingen:

Reageren kan met een Google- of Wordpress account, naam (en eventueel je website), of anoniem. Bedankt voor je reactie!

  1. Leuke tag! Dat eerste plaatje is zo cute!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke om te lezen! Je blog is erg leuk, dus je hebt er een volger bij :D
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg leuke tag, dat eerste plaatje is echt schattig :)
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuke tag! eigenlijk moet je van nep wimpers wat duurdere kopen van goede kwaliteit, dan doe je er echt heel lang mee en ziet het er natuurlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen